Skip to main content
Menü

Storeroom

From 1902 the Storeroom was one of the ironworks’ first buildings. The massive bricks and mortar construction, the round arches and the cast-iron window frames were typical of the architecture of that time. All these elements are clearly recognisable today. The building was used as a workshop up to the First World War. Then it was used as a store (magazine) for materials and spare parts.

The storeroom was the first of the buildings in the Landscape Park to be restored. When planning for the park began in 1990, the architects moved in here for a short time. The first citizens’ meetings about the proposed “Landscape Park” were held here. Shortly after there followed the creation of a dining area and the setting up on the first floor of “Approaches to Iron”, the exhibition on the history of the ironworks. Since 2002 the rooms have been used for meetings and civic functions.

The Storeroom was completely renovated in 2017.

Facts worth knowing

Year of construction

1902

Height

11.6 m

Length

27.6 m

Width

13 m

Open since

1992

Use when operating

Storeroom

Use today

Events hall

Architecture

Masonry walls, gabled tile roof on steel latticework

Weiterleitung zur Website des Duisburg Kontor